Hoe neemt Hoil zijn verantwoording?

Bij Hoil hebben we niet alleen een passie voor cannabinoïden, maar we denken ook aan duurzaamheid. We werken er voortdurend aan om onze processen duurzamer in te richten. We richten ons vooral op de volgende gebieden: onze CO₂-extractie, verantwoord omgaan met afval en onze verpakkingen.

Brievenbusverpakking 'Return proof' CO2-extractie Mono-materialen

Brievenbusverpakking

Onze verpakkingen bestaan uit platte brievenbusdoosjes en sluiten goed aan rond onze producten. Hierdoor zijn onze dozen compacter, versturen we geen lucht en passen er meer orders in een bestelwagen. Daarnaast hebben we geen opvulmateriaal nodig, wat weer een besparing oplevert. Het laatste voordeel is dat de bezorger nooit twee keer langs hoeft te komen (omdat je de eerste keer niet thuis was). Zo realiseren we minder CO2-uitstoot. 

‘Return proof’ verpakkingen

Om niet nog meer verpakkingsmateriaal op weg te sturen, zijn onze verpakkingen al ‘return proof’. Dat betekent dat onze producten in dezelfde verpakking als waarin ze zijn aangekomen, geretourneerd kunnen worden. Dit is mogelijk dankzij onze verzenddozen met twee kleefstrips. De ene wordt gebruikt om de doos te sluiten en de ander om de kleefstrip te verwijderen, te sluiten en af te leveren bij Post NL. 

100% CO2-geëxtraheerde formulering met de hoogst beschikbare CBD-gehalte

Type extractie: CO2-extractie. Dit is een zeer milieuvriendelijk proces. Het extractiemiddel in het superkritische CO2-extractie proces is kooldioxide, een voorbeeld van groene chemie. Dit proces is schoon, veilig en heeft geen negatieve invloed op het milieu.

Mono-materialen

Onze complete verpakking, van productverpakking tot verzenddoos, bestaat uit één soort grondstof. Hierdoor kunnen onze klanten hun materialen gemakkelijk sorteren en laten recyclen.